't Verwenkaffee: gouverneur van La Trappe Trappist

woensdag 21 december 2016
't Verwenkaffee: gouverneur van La Trappe Trappist

’t Verwenkaffee mag zich voortaan gouverneur van La Trappe Trappist noemen, meer bepaald gouverneur van trappistbieren. Wij bieden voortaan een 16-tal trappistbieren aan oa. La Trappe, Westvleteren, Westmalle, Rochefort, Chimay, Orval (6 maanden), Achel,…

Geschiedenis van de trappisten

In de zesde eeuw schreef de heilige Benedictus van Nursia de leefregel ‘ora et labora’, oftewel ‘bid en werk’. Deze regel creëert een duidelijke indeling van de dag waarin activiteit en bezinning elkaar afwisselen. Al snel kreeg benedictus vele volgelingen, die benedictijnen genoemd worden.

In 1098 scheidde een deel van de benedictijnen zich af en vormde een nieuwe religieuze orde. Deze orde wordt de cisterciënzers genoemd. In 1664 besloot de abt van de Franse abdij ‘Notre Dame de la Grande Trappe’ om de regel van Benedictus nog strikter na te leven. Deze zelfstandige stroming, trappisten, dankt haar naam aan deze abdij uit het Normandische Soligny-la-Trappe.

Authentic Trappist Product

Het collectief figuratief merk Authentic Trappist Product (ATP-label) wordt verleend door de Internationale Vereniging Trappist. Zij garandeert aan de verbruiker de herkomst van trappistenproducten volgens de volgende criteria:

  1. Productie vindt plaats binnen de muren van een trappistenabdij
  2. Onder toezicht en verantwoordelijkheid van monniken
  3. De opbrengsten zijn voor het grootste deel bestemd voor de behoeften van de kloostergemeenschap en voor sociale werken

Wij raden jullie alvast aan om zeker eens een Trappistbiertje uit te proberen!

Proost!

Laatste nieuws

Facebook

Bij ’t Verwenkaffee in Dilbeek kan u zowel terecht voor een gezellig ontbijt, een snelle lunch en een romantisch diner als voor een pannenkoek op grootmoeders wijze en een verfrissend drankje.

Daarnaast is het mogelijk om een speciaal menu samen te stellen voor groepen vanaf 15 personen. Wij verzorgen koffietafels, recepties, verjaardagsfeestjes,… van A tot Z.