Kasteel de Viron

Kasteel de VironIn 1862 bouwde architect Jean-Pierre Cluysenaar (1811-1881) voor baron Théodore de Viron de Diéval, zoon van Guillaume, het kasteel. Op de helling voor de parkvijver zie je een bouwwerk met kenmerken uit de Engelse neo-Tudorstijl. Het sprookjesachtige kasteel bestaat uit twee bouwlagen en negen traveeën tussen twee zware hoektorens. De gevel in rode zandsteen lijkt wel naden te hebben dankzij het gebruik van witte zandsteen voor de hoekstenen van de torens, de risalieten en de ramen.


En... zoek maar of het klopt dat in het kasteel een jaarkalender verstopt zit: 365 vensters, 52 deuren, 12 torens en 7 trappen! In 1923 kocht de gemeente het kasteel van baron de Viron. Een jaar later konden de Dilbekenaren voor het eerst het gemeentehuis in het voormalige kasteel gebruiken.

gemeentehuis

Leuke weetjes

Laatste nieuws

Facebook

Bij ’t Verwenkaffee in Dilbeek kan u zowel terecht voor een gezellig ontbijt, een snelle lunch en een romantisch diner als voor een pannenkoek op grootmoeders wijze en een verfrissend drankje.

Daarnaast is het mogelijk om een speciaal menu samen te stellen voor groepen vanaf 15 personen. Wij verzorgen koffietafels, recepties, verjaardagsfeestjes,… van A tot Z.